Horeca Comeback: steun jouw favoriete horecazaak tijdens de coronacrisis

 

Totaal onverwacht zijn we begin maart met z’n allen overspoeld door de Corona-crisis. Het enige wat we kunnen doen om samen het virus tegen te gaan, is het opvolgen van de maatregelen. Één daarvan is om elkaar te blijven steunen, ook op afstand. Uit de vele initiatieven kozen we er 2 waar we onze schouders onder willen zetten. Wij doen aan jullie, onze klanten, een warme oproep om deze initiatieven te steunen. Zo hopen ook wij een vleugje warmte de wereld in te sturen. Ons tweede initiatief: Horeca Comeback.

Waarom Horeca Comeback?

Spaas levert al vele jaren kaarsen aan de horeca, zodat op café of restaurant gezellige momenten ontstaan. Daarom zijn we lid van Foodservice Alliance, een groepering van horeca leveranciers. Door de Corona-crisis zijn alle horecazaken in België al enkele weken dicht. Als deze situatie nog een aantal weken aanhoudt, zou dat de doodsteek kunnen betekenen voor een kwart van alle horecazaken.

Om dit te vermijden, roepen wij iedereen op om nu al je volgende etentje te betalen bij jouw favoriete restaurant. Zo krijgen restaurants toch al geld in het laatje. In ruil hiervoor krijg je een voucher toegestuurd, die je later kan gebruiken. Bang dat jouw restaurant failliet zou gaan? De leden van dit initiatief hebben een garantiefonds opgericht om een eventuele terugbetaling te garanderen. Geen reden dus om het niet te doen!

Koop een voucher

Wil jij straks nog gezellig gaan tafelen in jouw favoriete zaak? Aarzel niet en steun ze nu al. Ga naar horecacomeback.be, zoek jouw favoriete restaurant uit de buurt, en koop een voucher voor jouw volgende etentje.

Vind je jouw horecazaak nog niet? Aarzel dan niet om hen aan te moedigen zich te registreren!

Koop nu een voucher

Waarom een voucher kopen?

Cashflow

Dankzij de verkoop van de bonnen creëren horecaondernemers cashflow op een moment dat alle inkomsten stil liggen en kunnen ze zo hun lopende vaste kosten betalen.  Wie een waardebon koopt, heeft iets om naar uit te kijken: een drankje of etentje binnenkort. Omwille van de verlenging van de maatregelen tot begin mei, blijven ook de waardebonnen een maand langer geldig: tot 31 oktober 2020.

Edenred & Company Voucher

Je kan eenvoudig een waardebon van 10, 25, 50 , 100 en 200 euro kopen op  www.horecacomeback.be Sinds kort kan dat trouwens ook met maaltijdcheques van Edenred. Het diensten- en betalingsplatform dat de werkwereld dagelijks ondersteunt, zet zijn schouders onder #Horecacomeback door werknemers de mogelijkheid te bieden een waardebon aan te kopen met Ticket Restaurant en dat zonder extra kosten of commissie.

Daarnaast kunnen bedrijven ook  codes aankopen via companyvouchers@horecacomeback.be zodat zij deze bonnen kunnen schenken als personeel- of relatiegeschenk.

Garantiefonds

Het platform is veilig aangezien #horecacomeback kan terugvallen op een gestructureerd garantiefonds voorzien door premium partners. Stel: je koopt een waardebon van je favoriete restaurant, maar dat restaurant is er binnenkort niet meer, dan zal het garantiefonds tussenkomen zodat je alsnog in een ander deelnemend restaurant terecht kan.  

KOOP NU EEN VOUCHER

Het andere initiatief: Hulp voor Helden

Als tweede initiatief kozen we voor Hulp voor Helden. De komende dagen en weken worden erg zwaar: de piek van opnames wordt mogelijk bereikt en dat betekent lange en vermoeiende dagen voor deze mensen. Hulp voor Helden roept daarom vrijwilligers op om zich aan te melden om onze hulpverleners te helpenMeer weten over het initiatief? Surf dan snel naar hulpvoorhelden.be.

Vanuit Spaas willen we hier een extra warme steun bieden door 5.000 gratis kaarsjes uit te delen aan onze zorgverleners. Ken jij iemand in de zorg die momenteel lange dagen maakt? Stuur hem/haar dan gratis een kaarsje met een boodschap van steun. Wij zorgen dat het kaarsje aan deze persoon bezorgd wordt.

Laat je maandelijks inspireren