Hulp voor Helden: Spaas steunt de zorgverleners tijdens de coronacrisis

 

Ook in moeilijke tijden blijven onze waarden overeind staan. Niet voor niets is onze baseline ‘Light up your life’. Uit de vele initiatieven kozen we er 2 waar we onze schouders onder willen zetten. Wij doen aan jullie, onze klanten, een warme oproep om deze initiatieven te steunen. Zo hopen ook wij een vleugje warmte de wereld in te kunnen sturen. Ons eerste initiatief: Hulp voor Helden.

Waarom Hulp voor Helden?

De helden van deze crisis, zijn de zorgverstrekkers die dag en nacht besmette patiënten moeten opvangen. Hulp voor Helden is een initiatief dat zijn schouders zet onder al deze zorgverleners. De dagen en weken tijdens de eerste piek waren erg zwaar: de piek van opnames werd bereikt en dat betekent lange en vermoeiende dagen voor deze mensen. Hulp voor Helden riep en roept nog steeds daarom vrijwilligers op om zich aan te melden om onze hulpverleners te helpen.

Hoe kan jij helpen?

Meld je aan als vrijwilliger

Wil je boodschappen doen, kan je babysitten, strijken of een andere dienst verlenen? Op de website hulpvoorhelden.be kan je jezelf aanmelden en aangeven hoe je zorgverstrekkers wilt helpen in jouw omgeving. De aangesloten zorginstellingen nemen vervolgens met jou contact als ze je hulp kunnen gebruiken.

Vlamingen die willen helpen in de strijd tegen het coronavirus, kunnen zich registreren op www.hulpvoorhelden.be.

Ik wil helpen!

Steunkaarsje voor onze zorgverleners

Helaas ging de levensloop in Lommel niet door dit jaar. Maar Spaas kwam wel in actie voor het goede doel.

Tijdens de eerste piek deelden we 5.000 gratis steunkaarsjes uit. Jullie aanvragen kwamen massaal binnen en op twee weken tijd vlogen de 5.000 gratis steunkaarsjes de deur uit! We hopen dat we samen op deze manier veel zorgverleners een vleugje warmte hebben bezorgd gedurende deze lastige periode.

Overigens waren de steunkaarsjes online nog verkrijgbaar via de online webshop. In totaal werden er nog 1.294 stuks verkocht

Bedankt aan iedereen die een kaarsje heeft verstuurd of heeft gekocht!
Ook benieuwd naar het andere initiatief? 
Bekjjk hier meer info over Horeca Comeback

Laat je maandelijks inspireren