Samen solidair voor Oekraïne

Het spoor van vernieling dat de oorlog in Oekraïne trekt, laat niemand onberoerd.

Met ook een kaarsenfabriek in Polen, komt het menselijke leed extra hard binnen bij Spaas.

Directie, werknemers en zelfs stagiaire Joni Timmers staken spontaan de handen uit de mouwen. En dat resulteerde in drie hartverwarmende initiatieven.

Hulpgoederen uit Hamont

Winterjassen, dekens, warme kinderkledij, knuffels, ziekenhuismateriaal, toiletpapier, water...

Spaas-medewerkster Anja Keppens zette de schouders onder een grootste inzamelingactie. Enkele dagen later vertrok een karrevracht aan levensnoodzakelijke goederen naar onze Poolse fabriek. Volgende stop: de Pools-Oekraïnse grens.

2.700 kaarsen

Laatstejaarsstudente Allround Bedrijfsmanagement Joni Timmers loopt stage bij Spaas en bracht een warme oproep van hogeschool PXL onder onze aandacht.

PXL organiseerde ook een inzamelactie en zocht een reeks van goederen die hard nodig zijn in oorlogsgebied. Waaronder kaarsen, als hulpmiddel bij stroompannes.

We schonken 2.688 kaarsen in glas met een lange brandduur, die enkele dagen later ook onderweg waren naar de getroffen gebieden.

Steun voor opvanggezinnen

Onze Poolse collega’s sprongen massaal in de bres voor hun Oekraïense buren. We juichen elk initiatief toe en ondersteunen onze Poolse collega’s die Oekraïense vluchtelingen in huis nemen ook financieel.

Momenteel gaat het om 44 gezinnen, maar dat cijfer loopt wellicht nog op.

Laat je maandelijks inspireren